Deze site maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren door middel van geanonimiseerde gegevens die verzamelt worden via Google Analytics. Hebben wij jouw toestemming voor het plaatsen van extra tracking cookies die zijn toegelicht in onze privacy policy.

FAQ / veelgestelde vragen | JUIZ~S Cold Pressed
Gratis bezorgd door heel NL
Zelf bezorgdatum kiezen
70% Groente in een flesje
100% Troeploos

Veelgestelde vragen

FAQ

Hieronder zie je een lijst met de meest gestelde vragen.  We hebben ze in categorieën ingedeeld, zodat het wat makkelijker zoeken is. Staat jouw vraag er niet tussen, neem gerust contact met ons op. Mail je vraag naar info@juizs.nl

Afrekenen

Ik heb een kortingscode/bon. Waar kan ik dat invullen?

Heb je een kortingscode of kortingsbon? Vul deze dan in bij het veld ‘ Kortingsbon’.en druk op de knop “kortingsbon toepassen” Je vindt dit veld bij je winkelwagen. Bij het afrekenen zie je vanzelf je korting onderaan verschijnen.

Bezorgen

Wanneer wordt er bezorgd?

Voor de bezorging van onze juices nemen we de diensten af van onze distributeur LeenMenken.

We leveren momenteel dinsdag t/m zaterdag overdag of in de avond:

  • in de avond tussen 17:30 en 22:00
  • overdag tussen 08:00 en 17:30

Als je je pakket graag overdag ontvangt, zet het in het opmerkingenveld bij je bestelling.

We bezorgen ook in Belgie, dat doen we elke woensdag of zaterdag en alleen overdag.

De dag van te voren ontvang je een email met trackingcode. (tussen 22.00 en 22.30) waarin wordt aangegeven hoe laat het pakket bezorgd zal gaan worden (tot op 60 minuten nauwkeurig). Als er op de dag zelf toch nog vertraging is dan wordt er telefonisch of per sms contact met je opgenomen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Hoe wordt er bezorgd?

LeenMenken rijdt met koel/vriestransport. Dat betekent dat jij je sappen bevroren thuis afgeleverd krijgt. Zet daarom ook je juices na ontvangst gelijk koud weg; in de koelkast of in de vriezer.

Wat zijn de bezorgkosten?

Goed nieuws, voor de bezorging in bijna heel Nederland nemen wij de kosten voor het gekoelde transport op ons. Voor jou is het dus helemaal gratis!

Helaas bezorgt LeenMenken nog niet op de waddeneilanden en in Belgie. Voor de bezorging voor deze gebieden maken we gebruik van de speciale gekoelde diensten van andere bezorgdiensten. De bezorgkosten voor deze gebieden zijn €9,95 per adres.

Ik ben zelf niet thuis. Kan ik het pakket bij de buren laten bezorgen?

Ja dat kan, alleen let er op dat je een pakket met bevroren sappen bezorgd krijgt. Indien je zelf niet thuis bent en het pakket wordt bij de buren afgeleverd, vraag dan in ieder geval of ze het op een donkere plek willen wegzetten zodat je juices niet alvast beginnen te ontdooien.

Kan ik mijn bezorgdatum nog wijzigen?

Ja dat kan, alleen moeten we het uiterlijk wel om 10:00 de dag van te voren van de oorspronkelijke bezorgdatum weten. Stuur ons een email naar info@juizs.nlmet de nieuwe bezorgdatum en wij nemen contact op met onze distributeur LeenMenken.

Cold Pressed

Hoe maken wij de juices?

Al onze sappen worden bereid doormiddel van de Cold Pressed technologie. Cold Pressed Juices zijn de beste sappen. Wij gebruiken een ‘state-of-the-art’ Cold Press machine. Als allereerste in heel Europa heeft JUIZ~S de beschikking over een Good Nature Press; de premium Cold Pressed technologie uit de VS. Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levende’ sap schuilt in de manier waarop het geperst wordt.

Cold Pressing is een manier van persen die is ontstaan in Thailand. Door het sap op langzame snelheid te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden.?Een traditionele sapcentrifuge of blender maakt gebruik van een scherpe rasp of een mes die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij komt een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij. Een aanzienlijk deel van de vitaminen, mineralen en levende enzymen gaat daardoor verloren.

De juices

Hoe lang zijn de sappen houdbaar?

Na het persen worden de juices binnen 2 uur shock frozen. Dit klinkt misschien raar, maar de beste manier om levend sap langer houdbaar te maken zonder dat de smaak, vitaminen, mineralen en enzymen verloren gaan is door het direct na het persen zo snel mogelijk naar een temperatuur van -22 graden te brengen. Hierna blijft het sap met behoud van vitaminen, mineralen en enzymen 6 maanden houdbaar (indien bevroren). Na ontdooien zijn alle sappen 4 weken houdbaar in de koelkast.

De lange houdbaarheid wordt gerealiseerd doordat de sappen nadat ze zijn gebotteld worden geHPP’d. De flesjes worden onder hoge waterdruk gezet. Geen conserveringsmiddelen, geen pasteurisatie en toch houdbaar!

Het sap scheidt zich, is dit erg?

Nee, juist niet! Wel schudden!

De sappen van JUIZ~S zijn koud geperst en 100{c7606ffaf9425f054cdc49ac537ec81965a396da2aa01a3a610327b88e544bae} troeploos; dat betekent dat er geen verhitting heeft plaatsgevonden en geen conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. De sappen zijn hierdoor super vers; dit wordt ook wel levend sap genoemd. Door de versheid scheidt het sap zich als het lang staat. Dit is dus niet slecht, maar juist een teken dat het een super vers sap is! Even schudden en je sap is ready to drink.

Waarom noemen jullie je juices "Liquid Salads"?

De juices van JUIZ~S zijn groente. Heel veel groente. Met een beetje fruit voor de smaak. Geen fruitsap met een beetje groente, zoals je misschien in de supermarkt tegenkomt. Omdat we zoveel groente gebruiken voor het produceren van 1 sap kan je het eigenlijk best een vloeibare salade noemen. Zo is de naam Liquid Salad ook ontstaan.

Zijn de juices "Raw"?

Ja alle juices van JUIZ~S zijn Raw. Dat geldt geldt voor onze hele product familie dus ook voor de notenmelken, detox waters en veggie soup.

Zijn de juices lactose- en glutenvrij?

Ja, al onze juices passen in een lactose-en glutenvrij dieet.

De flesjes

Zijn de flesjes BPA-vrij?

Ja, de flesjes zijn gemaakt van BPA-vrij plastic.

Waarom zijn de flessen niet in glas? Dat is toch beter voor het milieu?

Na het persen worden de sappen binnen 2 uur shock frozen. Dit klinkt misschien raar, maar de beste manier om levend sap langer houdbaar te maken zonder dat de smaak, vitaminen, mineralen en enzymen verloren gaan is door het direct na het persen zo snel mogelijk naar een temperatuur van -22 graden te brengen. Helaas kan je glazen flessen niet shock freezen. Ook is glas recyclen vaak schadelijker voor het milieu dan sommige plastic soorten. Daarom is er gekozen voor het gebruik van BPA-vrij plastic

Detox sapkuur

Wat is het verschil tussen een JUIZ~S All Day en JUIZ~S Till Dinner?

Met de detox sapkuur JUIZ~S All Day vervang je iedere maaltijd door onze heerlijke sappen. Om toch iets te kunnen knabbelen ontvang je per dag een zakje nootjes (Bites). Omdat je voor 3, 5 of 6 dagen  bijna alleen maar vloeibaar eet, geef je je lichaam een volledige reset.  De JUIZ~S Till Dinner is de milde variant van de JUIZ~S All Day detox sapkuur: Overdag drink je onze LIQUID SALADS, ’s avonds eet je een heerlijke gezonde maaltijd uit het receptenboek dat je op de “my detox & folders” pagina kunt downloaden.

Waarom is detoxen goed voor je?

Om het heel eenvoudig te zeggen: een detox sapkuur voelt alsof je de ‘reset’ knop van je lichaam indrukt. Tijdens een detox sapkuur vervang je alle maaltijden door groente & fruitsappen. Omdat je alleen maar vloeibaar ‘eet’ gedurende een aantal dagen zal je lichaam de energie die het niet meer nodig heeft voor de spijsvertering gaan gebruiken om zichzelf te reinigen.

Als we heel eerlijk zijn, eten en leven we lang niet altijd even gezond. We willen allemaal genieten van het leven en daar horen af en toe ook de ongezonde keuzes van een wijntje of een bitterbal bij. Van roken, alcohol en weinig beweging weten we allemaal dat het niet zo goed voor je lijf is; dat is geen rocket science. Maar ook medicijngebruik, pesticiden, conserveermiddelen, e-nummers, cosmetica, schoonmaakmiddelen en vervuilde lucht kunnen toxisch voor ons lijf zijn. Al deze toxische stoffen worden opgeslagen in je lichaam.

Met het doen van een detox sapkuur help je je lichaam een handje met het opruimen van al die toxische stoffen zodat je er weer met boordevol energie tegenaan kan.

Hoeveel dagen is de Detox Sapkuur? Maakt de duur uit?

Je kan kiezen voor een driedaagse, vijfdaagse of zesdaagse kuur. Dit geldt zowel voor de JUIZ~S ALL DAY en de JUIZ~S TILL DINNER detox sapkuur. Hoe langer je detox sapkuur doet, des te groter zullen de resultaten zijn. Heb je nog nooit een detox sapkuur gedaan dan adviseren we je te beginnen met een driedaagse kuur. Bij de JUIZ~S TILL DINNER variant eet je ’s avonds een lichte vegetarische maaltijd, waardoor het nog makkelijker is de sapkuur vol te houden.

Waarom zijn de recepten bij de JUIZ~S Till Dinner vegetarisch

Om het detox proces zo min mogelijk te verstoren en je verteringsorganen echt even die rust te geven adviseren we jou gedurende je JUIZ~S Till Dinner een paar dagen alleen vegetarisch te eten. Vegetarisch eten is voor jouw verteringsorganen veel makkelijker te verteren dan vlees of vis.

Kan ik de detox sapkuur doen als ik diabetes heb??

Voor de zekerheid zullen we je afraden om de detox sapkuur te doen als je diabetes hebt. De juices bevatten namelijk de natuurlijke complexe suikers die in groente en fruit zitten. Mocht je het zeker willen weten, raadpleeg dan even je huisarts.

Is het OK om te sporten tijdens de Detox Sapkuur?

Uiteraard! Als je veel energie en een helder hoofd wilt, beweeg dan! Sporten zal je ook helpen toxines te elimineren, dus wees niet bang om te zweten. Maar luister naar je lichaam. Als je je zwak voelt, zie dat dan als een teken dat je het nodig hebt om wat meer rust te krijgen. Als je veel sport dan mag je een extra eiwittenbron toevoegen in de vorm van een handje ongebrande nootjes of het eiwit van een gekookt eitje.

Kan mijn kind ook meedoen met de detox sapkuur?

Om het detox proces zo min mogelijk te verstoren en je verteringsorganen echt even die rust te geven adviseren we jou gedurende je JUIZ~S TILL DINNER een paar dagen alleen vegetarisch te eten.

Vegetarisch eten is voor jouw verteringsorganen veel makkelijker te verteren dan vlees of vis.

Gezondheid & Medisch

Zal ik gewicht verliezen?

Gewicht verliezen is niet het primaire doel van de detox sapkuur. We willen dat je je mentaal en fysiek beter gaat voelen. Echter, de meeste mensen verliezen tussen de 2-4 kilo tijdens de kuur. Wanneer je daarna je gezonde levensstijl vasthoudt dan is dit gewichtsverlies blijvend.

Wat zijn bijwerkingen?

Wanneer giftige stoffen vrijkomen in je lichaam kun je hoofdpijn, prikkelbaarheid, huiduitslag, pijnlijke spieren of koud-en griepachtige symptomen ervaren. Met goede hydratatie (veel water drinken) en rust kun je dit verminderen of zelfs elimineren.

Mijn ontlasting is anders. Ik ga bijna niet of juist heel veel naar de wc.

Dit is heel normaal. Eet wat chia zaden. Dit kan helpen met constipatie. Ook bewegen, zoals een wandeling of een yogales kunnen helpen bij het stimuleren van de ontlasting. Mocht je de wc juist heel veel zien; zorg er in dat geval voor dat je genoeg vocht tot je neemt.

Kan ik de Detox sapkuur volgen wanneer ik medische problemen heb? Of medicijnen slik?

Raadpleeg in geval van twijfel altijd je huisarts. Overleg altijd met hem of haar of de detox sapkuur voor jou geschikt is.

Wat als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

We raden je af om de detox sapkuur te doen wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Je kan wel een JUIZ~S Box bestellen en de sappen drinken als gezonde aanvulling op je voeding.

Kan ik de detox sapkuur doen als ik diabetes heb?

Voor de zekerheid zullen we je afraden om de detox sapkuur te doen als je diabetes hebt. De juices bevatten namelijk de natuurlijke complexe suikers die in groente en fruit zitten. Mocht je het zeker willen weten, raadpleeg dan even je huisarts.

Moet ik doorgaan met mijn multi-vitaminen?

Dit mag je zelf beslissen. De meeste mensen drinken alleen de sappen omdat ze meer dan voldoende voedingsstoffen bevatten. Vitamine D en B12 kan eventueel nog extra worden genomen.

Help mijn ontlasting is rood!

Maak je geen zorgen. Je bent in orde. Het zijn gewoon de bieten. Maar voel je je niet goed, ga dan alsjeblieft naar je huisarts.

Voeding

Kan ik gewoon blijven eten terwijl ik de detox sapkuur doe?

Nee. Liever niet. Het effect van de detox sapkuur neemt hiermee direct af. Als het echt niet meer gaat neem dan een salade of een kopje zoutloze bouillon. Soms kan een theelepeltje honing ook een goede oppepper geven!

Ik krijg trek. Wat gebeurt er als ik toch eet?

Sommige cleansers cheaten. Sommige niet. Als je de drang voelt om te eten, zal het meer voortkomen uit gewoonte, dan uit behoefte aan meer voedsel. De detox sapkuur is zo opgebouwd dat het je direct energie en genoeg calorieën geeft. En het mooiste van het sap is dat het vrijwel direct wordt opgenomen in je lichaam. Als het absoluut noodzakelijk is om vals te spelen, probeer dan om rauwe, verse groenten en fruit te eten.

Krijg ik wel genoeg proteïne binnen?

Planten zijn een fantastische bron van eiwitten. Door het eten van een verscheidenheid aan planten, zal je lichaam eiwitten ontvangen. Daarnaast hebben we expres in onze JUIZ~S ALL DAY detox sapkuren per dag een zakje nootjes opgenomen. Noten zijn eiwitbronnen bij uitstek. Hierdoor voorkom je dat je te weinig eiwitten binnen krijgt en heb je toch nog een bite per dag! Noten zijn eiwitbronnen bij uitstek. Hierdoor voorkom je dat je te weinig eiwitten binnen krijgt. Dit maakt onze JUIZ~S ALL DAY detox sapkuur uniek ten opzichte van andere aanbieders. In de JUIZ~S TILL DINNER avondmaaltijden is in elk voorgesteld recept een eiwit bron opgenomen.

Zit er suiker in de juices?

Hoewel er in geen enkele juice suiker is toegevoegd, zitten er natuurlijke suikers in groente en fruit. En ze hebben een goede taak; ze helpen je om je na elk sap energiek en verfrist te voelen. We hebben fruit en groente geselecteerd die zo min mogelijk natuurlijke suikers hebben, maar als je iemand bent met een pre-diabetische aandoening of diabetes dan is de Detox sapkuur niet geschikt voor jou.

Wat zijn de voordelen van sap t.o.v. rauwe groenten en fruit?

Instant voeding. Hoe vaak vergeten we niet om ons voedsel goed te kauwen en krijgt ons speeksel niet echt de kans om zich te mengen met het voedsel? Iets wat zo noodzakelijk is voor een goede vertering. Het maken van sap is als het drinken van een voorverteerde maaltijd en de voedingsstoffen zijn direct beschikbaar voor gebruik door ons lichaam. Tip: Kauw je Sap en Drink je eten!

Ik moet kauwen op iets. Kan ik kauwgom kauwen tijdens de detox sapkuur?

Kauwgom veroorzaakt onnodig gas en een opgeblazen gevoel. Probeer in plaats daarvan wat rauwe groente als je echt voelt dat je iets moet kauwen.

JUIZ~S

Waarom zijn de recepten bij de JUIZ~S Till Dinner vegetarisch

Ja! We zijn altijd op zoek naar leuke, enthousiaste mensen die ons willen helpen om JUIZ~S groter te maken. Stuur een open sollicitatie naar info@juizs.nl

0