Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Veelgestelde vragen

FAQ

Hieronder zie je een lijst met de meest gestelde vragen.  We hebben ze in categorieën ingedeeld, zodat het wat makkelijker zoeken is. Staat jouw vraag er niet tussen, neem gerust contact met ons op. Mail je vraag naar info@juizs.nl

Afrekenen

Ik heb een kortingscode/bon. Waar kan ik dat invullen?

Heb je een kortingscode of kortingsbon? Vul deze dan in bij het veld ‘Kortingsbon’ en druk op de knop “kortingsbon toepassen” Je vindt dit veld bij je winkelwagen. Bij het afrekenen zie je vanzelf je korting onderaan verschijnen.

Bezorgen

Wanneer wordt er bezorgd?

Voor de bezorging van onze juices nemen we de diensten af van onze distributeur Leen Menken.

In Nederland leveren momenteel maandag en woensdag zowel overdag en ’s avonds en op zaterdag  alleen overdag.

  • in de avond tussen 18:30 en 22:00
  • overdag tussen 08:00 -13:00
  • overdag tussen 13:00-18:00

Kies op de website het tijdsvenster waarin je je pakket wenst te ontvangen

We bezorgen ook in België, dat doen we elke woensdag of zaterdag en alleen overdag.

De dag van tevoren ontvang je een email met trackingcode. (tussen 21:00 en 22.30) waarin wordt aangegeven hoe laat het pakket bezorgd zal gaan worden (tot op 60 minuten nauwkeurig). Er zit ook een live track & trace bij waarmee je je pakket live kan volgen. Als er op de dag zelf toch nog vertraging is dan wordt er telefonisch of per sms-contact met je opgenomen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Hoe wordt er bezorgd?

Leen Menken rijdt met koeltransport. Dat betekent dat jij je sappen gekoeld thuis afgeleverd krijgt. Zet daarom ook je juices na ontvangst gelijk koud weg; in de koelkast of in de vriezer. We leveren de sappen uit met een houdbaarheid van ten minste je sapkuur. Wil je op een later moment je sapkuur doen, leg dan je sapjes in de vriezer. In de vriezer blijven de sappen maanden goed. Heb je je sapjes meteen ingevroren maar hadden ze oorspronkelijk een houdbaarheid van twee weken? Dan hebben ze na ontdooien ook weer een houdbaarheid van twee weken.

Wat zijn de bezorgkosten?

Goed nieuws, voor de bezorging in bijna heel Nederland zijn de kosten maar 5,95 euro. Wanneer u boven de 200 euro bestelt nemen wij de kosten voor het gekoelde transport op ons. Voor jou is het dus helemaal gratis!

Helaas bezorgt Leen Menken alleen tegen een meerprijs van EUR 12,95 in België. We leveren iedere woensdag en zaterdag tussen 09:00-17:00 in België. Voor de wadden eilanden geldt helaas wel een bijzonder bezorgtarief en een langere levertijd i.v.m. het transport per boot. Wil je je pakket op de wadden eilanden laten bezorgen, neem dan even contact met ons op via info@juizs.nl

Ik ben zelf niet thuis. Kan ik het pakket bij de buren laten bezorgen?

Ja dat kan, let er alleen op dat je een pakket met bevroren sappen bezorgd krijgt. Indien je zelf niet thuis bent en het pakket wordt bij de buren afgeleverd, vraag dan in ieder geval of ze het op een donkere plek willen wegzetten zodat je juices niet alvast beginnen te ontdooien. Mocht dit op het allerlaatste moment zijn, plaats dan ook een briefje op de deur waar de distributeur de doos met sapjes mag plaatsen.

Kan ik mijn bezorgdatum nog wijzigen?

Ja dat kan, alleen moeten we het uiterlijk wel om 10:00 de dag van tevoren van de oorspronkelijke bezorgdatum weten. Stuur ons een email naar info@juizs.nl met de nieuwe bezorgdatum en wij nemen contact op met onze distributeur Leen Menken.

Cold Pressed

Hoe maken wij de juices?

Al onze sappen worden bereid doormiddel van de Cold Pressed technologie. Cold Pressed Juices zijn de beste sappen. Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levende’ sap schuilt in de manier waarop het geperst wordt. Cold Pressing is een manier van persen die is ontstaan in Thailand. Door het sap op langzame snelheid te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden. Een traditionele sapcentrifuge of blender maakt gebruik van een scherpe rasp of een mes die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij komt een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij. Een aanzienlijk deel van de vitaminen, mineralen en levende enzymen gaat daardoor verloren.

De juices

Hoe lang zijn de sappen houdbaar?

Na het persen worden de juices shock geHPP’d en vervolgens geshockfrozen. Dit klinkt misschien raar, maar de beste manier om levend sap langer houdbaar te maken zonder dat de smaak, vitaminen, mineralen en enzymen verloren gaan, is ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk zuurstof bij komt. Zuurstof bederft immers en zorgt ervoor dat door blootstelling er aan, waardevolle vitaminen verloren gaan. Middels het gebruik van waterdruk, persen we als het ware de zuurstof uit het sap. Hierdoor blijft het sap gekoeld 4 weken houdbaar in de koelkast, zonder dat het gepasteuriseerd is of dat er conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. Na de speciale HPP-techniek worden de sappen ook nog shockfrozen. Shock freezing betekent dat de sappen naar een temperatuur van -22 graden gebracht worden. Hierna blijft het sap met behoud van vitaminen, mineralen en enzymen 6 maanden houdbaar (indien bevroren). Na ontdooien zijn alle sappen 4 weken houdbaar in de koelkast.

Het sap scheidt zich, is dit erg?

Nee, juist niet! Wel schudden!

De sappen van JUIZ~S zijn koud geperst en 100% troeploos; dat betekent dat er geen verhitting heeft plaatsgevonden en geen conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. De sappen zijn hierdoor super vers; dit wordt ook wel levend sap genoemd. Door de versheid scheidt het sap zich als het lang staat. Dit is dus niet slecht, maar juist een teken dat het een super vers sap is! Even schudden en je sap is ready to drink.

Waarom noemen jullie je juices "Liquid Salads"?

De juices van JUIZ~S zijn groente. Heel veel groente. Met een beetje fruit voor de smaak. Geen fruitsap met een beetje groente, zoals je misschien in de supermarkt tegenkomt. Omdat we zoveel groente gebruiken voor het produceren van 1 sap kan je het eigenlijk best een vloeibare salade noemen. Zo is de naam Liquid Salad ook ontstaan.

Zijn de juices "Raw"?

Ja alle juices van JUIZ~S zijn Raw. Dat geldt voor onze hele productfamilie dus ook voor de JUIZ~SY-kindersapjes en shots.

Zijn de juices lactose- en glutenvrij?

Ja, al onze juices passen in een lactose-en glutenvrij dieet.

De flesjes

Zijn de flesjes BPA-vrij?

Ja, de flesjes zijn gemaakt van BPA-vrij plastic.

Waarom zijn de flessen niet in glas? Dat is toch beter voor het milieu?

Na het persen worden de sappen geHPP’d. Het flesje met dop en al wordt onder hoge waterdruk gezet om zo al het zuurstof uit het sap te persen. Indien dat met een sapje in glas zou gebeuren, dan zou het glas in duizenden stukjes stuk springen. Ook is glas recyclen vaak schadelijker voor het milieu dan sommige plastic soorten. Daarom is er gekozen voor het gebruik van BPA-vrij plastic.

Inleverpunt

Helaas is het nog niet mogelijk om een retour stroom op te zetten waarmee we de lege flesjes weer kunnen ophalen. Veel steden hebben echt de mogelijkheid om plastic apart op te halen, dus ons advies is om tot die tijd van die mogelijkheid gebruik te maken!

Detox sapkuur

Wat is het verschil tussen een JUIZ~S All Day en JUIZ~S Till Dinner?

Met de detox sapkuur JUIZ~S All Day vervang je iedere maaltijd door onze heerlijke sappen. Om toch iets te kunnen knabbelen ontvang je per dag een zakje nootjes (Bites). Omdat je voor 3, 5 of 6 dagen bijna alleen maar vloeibaar eet, geef je je lichaam een volledige reset. De JUIZ~S Till Dinner is de milde variant van de JUIZ~S All Day detox sapkuur: Overdag drink je onze LIQUID SALADS, ’s avonds eet je een heerlijke gezonde maaltijd uit het receptenboek dat je op de “my detox” pagina kunt downloaden.

Waarom is detoxen goed voor je?

Om het heel eenvoudig te zeggen: een detox sapkuur voelt alsof je de ‘reset’ knop van je lichaam indrukt. Tijdens een detox sapkuur vervang je alle maaltijden door groente & fruitsappen. Omdat je alleen maar vloeibaar ‘eet’ gedurende een aantal dagen zal je lichaam de energie die het niet meer nodig heeft voor de spijsvertering gaan gebruiken om zichzelf te reinigen.

Als we heel eerlijk zijn, eten en leven we lang niet altijd even gezond. We willen allemaal genieten van het leven en daar horen af en toe ook de ongezonde keuzes van een wijntje of een bitterbal bij. Van roken, alcohol en weinig beweging weten we allemaal dat het niet zo goed voor je lijf is; dat is geen rocket science. Maar ook medicijngebruik, pesticiden, conserveermiddelen, e-nummers, cosmetica, schoonmaakmiddelen en vervuilde lucht kunnen toxisch voor ons lijf zijn. Al deze toxische stoffen worden opgeslagen in je lichaam.

Met het doen van een detox sapkuur help je je lichaam een handje met het opruimen van al die toxische stoffen zodat je er weer met boordevol energie tegenaan kan.

Hoeveel dagen is de Detox Sapkuur? Maakt de duur uit?

Je kan kiezen voor een driedaagse, vijfdaagse of zesdaagse kuur. Dit geldt zowel voor de JUIZ~S All Day en de JUIZ~S Till Dinner sapkuur. Hoe langer je detox sapkuur doet, des te groter zullen de resultaten zijn. Heb je nog nooit een detox sapkuur gedaan dan adviseren we je te beginnen met een driedaagse kuur. Bij de JUIZ~S Till Dinner eet je ’s avonds een lichte vegetarische maaltijd, waardoor het nog makkelijker is de sapkuur vol te houden.

Waarom zijn de recepten bij de JUIZ~S Till Dinner vegetarisch

Om het detox proces zo min mogelijk te verstoren en je verteringsorganen echt even die rust te geven adviseren we jou gedurende je JUIZ~S Till Dinner een paar dagen alleen vegetarisch te eten. Vegetarisch eten is voor jouw verteringsorganen veel makkelijker te verteren dan vlees of vis. Kijk voor inspiratie op www.juizs.nl/mydetox

Kan ik de detox sapkuur doen als ik diabetes heb??

We hebben in het verleden hele goede reacties van klanten die diabetes hebben, ontvangen. Het doen van de detox hielp hen met het verkrijgen van verbeterde bloedwaarden. Echter dit zijn individuele cases, dus check altijd even met je huisarts. De juices bevatten namelijk wel de natuurlijke complexe suikers die in groente en fruit zitten.

Is het OK om te sporten tijdens de Detox Sapkuur?

Uiteraard! Als je veel energie en een helder hoofd wilt, beweeg dan! Sporten zal je ook helpen toxines te elimineren, dus wees niet bang om te zweten. Maar luister naar je lichaam. Als je je zwak voelt, zie dat dan als een teken dat je het nodig hebt om wat meer rust te krijgen. Als je veel sport dan mag je een extra eiwittenbron toevoegen in de vorm van een handje ongebrande nootjes of het eiwit van een gekookt eitje.

Kan mijn kind ook meedoen met de detox sapkuur?

Kinderen hebben veel brandstoffen nodig en daardoor raden we ze niet aan om een volledige detox te doen. Maar voor kinderen hebben we JUIZ~SY: het kindersapje gemaakt door en voor kinderen met ook 70% groente en max. 30% fruit. Zo kunnen ze toch nog een beetje met papa en mama mee doen!

Wat houdt de online coaching precies in?

Een detox kan best pittig zijn, zeker mentaal omdat we zo gewend zijn om altijd maar de beschikking te hebben over eten. Schrijf je daarom een dag voordat je start in voor de online coaching op www.juizs.nl/mydetox. Zo krijg je elke dag gedurende jouw detox een support email met meer informatie over wat er precies in jouw lichaam gebeurd en ontvang je extra tips & tricks om de detox dagen beter door te komen.

Gezondheid & Medisch

Zal ik gewicht verliezen?

Gewicht verliezen is niet het primaire doel van de detox sapkuur. We willen dat je je mentaal en fysiek beter gaat voelen. Echter, de meeste mensen verliezen tussen de 2-4 kilo tijdens de kuur. Ongeveer een halve kilo tot een kilo per detox dag. Wanneer je daarna je gezonde levensstijl vasthoudt, dan is dit gewichtsverlies ongeveer blijvend. Meestal kom je na het doen van een detox weer ca 0,5 kilo aan omdat je darmen zich weer vullen.

Wat zijn bijwerkingen?

Wanneer giftige stoffen vrijkomen in je lichaam kun je hoofdpijn, prikkelbaarheid, huiduitslag, pijnlijke spieren of koud-en griepachtige symptomen ervaren. Met goede hydratatie (veel water drinken) en rust kun je dit verminderen of zelfs elimineren.

Mijn ontlasting is anders. Ik ga bijna niet of juist heel veel naar de wc.

Dit is heel normaal. Eet wat chia zaden of doe wat lijnzaad olie in je sapjes. Dit kan helpen met constipatie. Ook bewegen, zoals een wandeling of een yogales kunnen helpen bij het stimuleren van de ontlasting. Mocht je de wc juist heel veel zien; zorg er in dat geval voor dat je genoeg vocht tot je neemt.

Kan ik de Detox sapkuur volgen wanneer ik medische problemen heb? Of medicijnen slik?

Raadpleeg in geval van twijfel altijd je huisarts. Overleg altijd met hem of haar of de detox sapkuur voor jou geschikt is.

Wat als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

We raden je af om de detox sapkuur te doen wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Je kan wel een JUIZ~S Everyday pakket bestellen en de sappen drinken als gezonde aanvulling op je voeding.

Kan ik de detox sapkuur doen als ik diabetes heb?

Voor de zekerheid zullen we je afraden om de detox sapkuur te doen als je diabetes hebt. De juices bevatten namelijk de natuurlijke complexe suikers die in groente en fruit zitten. Mocht je het zeker willen weten, raadpleeg dan even je huisarts.

Moet ik doorgaan met mijn multi-vitaminen?

Dit mag je zelf beslissen. De meeste mensen drinken alleen de sappen omdat ze meer dan voldoende voedingsstoffen bevatten. Vitamine D en B12 kan eventueel nog extra worden genomen. Het is in ieder geval niet schadelijk om multi-vitaminen te blijven slikken.

Help mijn ontlasting is rood!

Maak je geen zorgen. Je bent in orde. Het zijn gewoon de bieten. Maar voel je je niet goed, ga dan alsjeblieft naar je huisarts.

Voeding

Kan ik gewoon blijven eten terwijl ik de detox sapkuur doe?

Nee. Liever niet. Het effect van de detox sapkuur neemt hiermee direct af. Als het echt niet meer gaat neem dan een salade of een kopje zoutloze bouillon. Soms kan een theelepeltje honing ook een goede oppepper geven!

Ik krijg trek. Wat gebeurt er als ik toch eet?

Sommige detoxers cheaten. Sommige niet. Als je de drang voelt om te eten, zal het meer voortkomen uit gewoonte, dan uit behoefte aan meer voedsel. De detox sapkuur is zo opgebouwd dat het je direct energie en genoeg calorieën geeft. En het mooiste van het sap is dat het vrijwel direct wordt opgenomen in je lichaam. Als het absoluut noodzakelijk is om vals te spelen, probeer dan om rauwe, verse groente en fruit te eten.

Krijg ik wel genoeg proteïne binnen?

Planten zijn een fantastische bron van eiwitten. Door het eten van een verscheidenheid aan planten, zal je lichaam eiwitten ontvangen. Daarnaast hebben we expres in onze JUIZ~S All Day detox sapkuren per dag een zakje nootjes opgenomen. Noten zijn eiwitbronnen bij uitstek. Hierdoor voorkom je dat je te weinig eiwitten binnen krijgt en heb je toch nog een bite per dag! Noten zijn eiwitbronnen bij uitstek. Hierdoor voorkom je dat je te weinig eiwitten binnen krijgt. Dit maakt onze JUIZ~S All Day detox sapkuur uniek ten opzichte van andere aanbieders. In de JUIZ~S Till Dinner avondmaaltijden is in elk voorgesteld recept een eiwit bron opgenomen.

Zit er suiker in de juices?

Hoewel er in geen enkele juice suiker is toegevoegd, zitten er natuurlijke suikers in groente en fruit. En ze hebben een goede taak; ze helpen je om je na elk sap energiek en verfrist te voelen. We hebben fruit en groente geselecteerd die zo min mogelijk natuurlijke suikers hebben, maar als je iemand bent met een pre-diabetische aandoening of diabetes, check dan even met je huisarts.

Wat zijn de voordelen van sap t.o.v. rauwe groenten en fruit?

Instant voeding. Hoe vaak vergeten we niet om ons voedsel goed te kauwen en krijgt ons speeksel niet echt de kans om zich te mengen met het voedsel? Iets wat zo noodzakelijk is voor een goede vertering. Het maken van sap is als het drinken van een voor verteerde maaltijd en de voedingsstoffen zijn direct beschikbaar voor gebruik door ons lichaam. Tip: Kauw je Sap en Drink je eten!

Ik moet kauwen op iets. Kan ik kauwgom kauwen tijdens de detox sapkuur?

Kauwgom veroorzaakt onnodig gas en een opgeblazen gevoel. Probeer in plaats daarvan wat rauwe groente als je echt voelt dat je iets moet kauwen.

JUIZ~S Everyday

Wat is het verschil tussen een Juizs detox en een Juizs everyday pakket?

Bij een JUIZ~S detox leef je gedurende een paar dagen op de sapjes van JUIZ~S. Bij de JUIZ~S Everyday ontvang je voor elke werkdag een liquid salad van JUIZS en dat voor vier weken lang. Omdat we ruim een kilo versgeperste groente gebruiken per flesje is JUIZ~S Everyday een ideale aanvulling op een gezonde levensstijl.

Wat is het verschil tussen een Juizs everyday, een green morning en een sports pakket?

Voor JUIZ~S Everyday hebben we drie selecties samengesteld. De JUIZ~S Everyday selectie bestaat uit de meest favoriete smaken. Het Green Morning pakket bestaat uit alleen maar groene sappen ideaal om jouw dag mee te beginnen. Het Sports pakket bestaat uit sapjes die bijdragen aan sport prestaties.

Ik wil graag een andere selectie van sapjes, kan dat?

Ja je kan ook je eigen selectie doorgeven. Geef in het opmerkingenveld aan welke sapjes je graag wilt hebben en welke je wilt vervangen en we passen het aan in je pakket. Zorg er wel voor dat het totaal aantal sapjes 20 stuks blijft.

Hoe werkt het Juizs everyday abonnement precies?

Als je voor het JUIZ~S Everyday abonnement kiest, ontvang je ieder maand een selectie van JUIZ~S sapjes naar keuze. Je kan kiezen voor 1 van onze samengestelde pakketten: Everyday, Green Morning of Sports of jouw eigen pakket samenstellen. Het is een flexibel abonnement dat betekent dat er weinig regels aan het abonnement zit en eigenlijk (bijna) nergens aan vast zit. De enige voorwaarde die wij hebben is dat je minimaal 3x het JUIZ~S Everyday abonnement afneemt om het tegen de speciaal gereduceerde abonnementstarief te ontvangen. Daarna is het vrijblijvend opzegbaar.

JUIZ~SY Kindersapjes

Wat maakt Juizs-y kindersapje zo speciaal?

JUIZ~SY, het kindersapje van JUIZ~S bevat net zoals alle andere sappen van JUIZ~S minimaal 70% groente en max 30% fruit. Door het hoge groentegehalte bevat het veel minder fruitsuikers als bijvoorbeeld groentesap. Om er zeker van te zijn dat jonge kinderen JUIZ~SY ook echt lekker vinden hebben we de receptuur samen met de kinderen van de onderbouw van een basisschool in Den Haag ontwikkeld. Zo is JUIZ~SY het enige groentesap gemaakt voor en door kinderen.

Hoe kan ik Juizs-y bestellen?

Je kan JUIZ~SY op verschillende manieren bestellen. De eerste manier is dat je een doosje van 6 JUIZ~SY bestelt bij je overige JUIZ~S bestelling. Het maakt dan niet uit of je voor een JUIZ~S Detox of een JUI~ZS Everyday pakket kiest. Je kan JUIZ~SY ook zonder JUIZ~S pakket bestellen. Je kan kiezen voor een eenmalig pakket of een JUIZ~SY abonnement. De voorwaarden van het JUIZSY abonnement zijn gelijk aan die van het Everyday abonnement: je kan zelf je bezorgdatum kiezen en je hoeft het voor het speciale abonnementstarief minimaal 3x af te nemen daarna is het vrijblijvend.

JUIZ~S SHOTS

Welke verschillende smaken shots zijn er en hoe gebruik ik ze?

Je hebt bij JUIZS 3 verschillende soorten shots: Citroen-Himalaya shots, Gembershots en Granaatappelshots met guarana.

De Citroen-Himalaya shots help je met het bevorderen van je metabolisme. Deze neem je ’s ochtends op een lege maag aangelengd met een glas lauwwarm water. Een half flesje per keer is voldoende dus je kan er 12x mee doen.

Gember staat bekend als een natuurlijke fatburner. Je kan deze shotjes op elk moment van de dag nemen. Je kan de gember shots in 1 keer nemen of aanlengen met gekookt water en er gember thee van maken. Je kan zelf het moment van de dag kiezen waarop je je gembershots in neemt.

De granaatappel shots zitten vol met antioxidanten. Door gebruik van de natuurlijke energiebooster guarana zijn de granaatappel shots een goed alternatief voor red bull of veel koffie. De guarana shots neem je in 1 keer op het moment van de dag dat je extra energie kan gebruiken.

Hoe kan ik de shots bestellen?

Op dit moment kan je de shots alleen als extra bij je overige JUIZ~S bestelling bestellen. Het maakt dan niet uit of je voor een JUIZ~S Detox of een JUIZ~S Everyday pakket kiest. Wil je heel veel doosjes shots in 1 keer bestellen, neem dan even contact met ons op via info@juizs.nl

0