Recept Niven: Snijboon Carbonara

  • 11 februari 2018

RECEPT SNIJBOON CARBONARA

Dit recept is voor mijn vriend (een echte carnivoor in hart en nieren) het bewijs dat een groentegerecht ook echt superlekker kan zijn. Voor Niven zelf blijft het ook een bijzonder gerecht, want met dit gerecht behaalde hij de eerste keer de titel “Beste groente restaurant van Nederland. Het proberen waard dus!

Ingrediënten (4 personen, 20 minuten bereidingstijd)

16 snijbonen

100 gram ontbijtspek (ben je vegetarisch: kies dan voor de vegetarische variant)

4 kwarteleitjes

1 eetlepel witte wijn azijn

Parmezaanse kaas (zo veel als jij lekker vindt)

peper & zout

 

Extra nodig: dunschiller, rasp

 

Bereidingswijze:

Snij met de dunschiller lange repen van de snijbonen. Blancheer ze een halve minuut in kokend water met wat zout en dompel ze daarna in ijskoud water. Zet ze vervolgens apart.

Vries het spek even in. Snij het in zo klein mogelijke stukjes en bak het in een paar minuten krokant. (Tip van Flip: Je kan hier ook voor vegetarische spekblokjes kiezen, of reeds uitgebakken spek reepjes uit de supermarkt, wel zo makkelijk J)

Verwarm water met wat azijn tot tegen de kook aan. Breek de kwarteleitjes voorzichtig, stuk voor stuk in het water. Pocheer ze 1 minuut. Dompel ze daarna even onder in koud water. (Ik heb er zelf zachtgekookte eitjes van gemaakt, dat ging mij beter af).

Draai van de snijboonslierten een rolletje als bij spaghetti.

Bestrooi met de spekjes en de parmezaan en serveer met de gepocheerde kwarteleitjes. Breng op smaak met verse peper.

Eet smakelijk!