Deze site maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren door middel van geanonimiseerde gegevens die verzamelt worden via Google Analytics. Hebben wij jouw toestemming voor het plaatsen van extra tracking cookies die zijn toegelicht in onze privacy policy.

Mijn favoriete pompoen recept - juizs.nl
Helaas zijn al onze pakketten uitverkocht. Onze excuses voor het ongemak.

Mijn favoriete pompoen recept

 In Blog

Nog een paar dagen slapen en dan is het alweer Halloween. En als ik aan Halloween denk, dan denk ik aan pompoen. Dit gerecht heb ik ooit gelezen bij The Green Creator (TIP: volg deze blog voor heerlijke gezonde en makkelijke recepten!) en sindsdien is het mijn favoriete pompoen gerecht. Super easy en super feestelijk. Ik voeg soms ook nog wat feta kaas toe maar dat is natuurlijk helemaal up to you!

Eet smakelijk!

Gevulde pompoen kikkererwten salade @Thegreencreator

Wat heb je nodig?:

·      250 gram gekookte kikkererwten (wanneer uit een glas goed afspoelen)
·      een paar eetlepels granaatappel pitjes
·      4-5 eetlepels peterselie, fijngehakt
·      een kleine pompoen
·      een eetlepel hennepzaden
·      een teentje knoflook, fijngehakt
·      peper en zout naar smaak
·      een eetlepel appel azijn en/of sap van een citroen
·      een theelepel gedroogde basilicum

Hoe maak je het?:

1.     Was de pompoen en snijd het vervolgens in tweeën. Schep de zaden eruit en plaats (de binnenkant naar beneden geplaatst) in een voorverwarmde oven. Op 180 ℃ rooster je de pompoen voor ongeveer 20 minuten (afhankelijk van je oven). Wanneer de buitenkant donkerder wordt (donker oranje) is de pompoen wel klaar. Ondertussen kook of spoel je je kikkererwten af en combineer je dit met de andere ingrediënten in een kom.
2.     Als de pompoen klaar is laat je het even afkoelen. Schraap vervolgens de puree uit de binnenkant eruit (niet alles). Als je te veel eruit schraapt zul je namelijk de salade niet makkelijk in de pompoen kunnen serveren. De buitenkant is dan namelijk te dun en zal scheuren. Meng de salade met de pompoen stukjes / puree en serveer in de pompoen.

Tip:

Gebruik een kleine pompoen. Als je een te grote pompoen gebruikt dan zal de buitenkant sneller scheuren en dan wordt het dus lastiger om deze salade in de pompoen te serveren.

bron: The green creator

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
darmen buik